miercuri, 1 mai 2013

Carlos Schwabe - Pommiers Fleuris

Carlos Schwabe - Pommiers Fleuris
Carlos Schwabe (21 iulie 1866 – 1926) a fost un pictor si grafician elevetiano-german  simbolist.
Schwabe s-a nascut in Altona, Holstein si s-a mutat in  Geneva, Elvetia la o varsta frageda.Dupa ce a studiat arta in Geneva, tanarul s-a mutat in Paris, unde s-a intretinut singur ca designer de afise si a inceput sa frecventeze cercurile simboliste. Picturile lui reprezinta figuri mitologice si alegorice; fiind artist de esenta literara,  Schwabe a avut multe comenzi ca ilustrator de carti.A ilustrat Le rêve (1892) de Emile Zola, Les Fleurs du mal (1900) de Charles Baudelaire, Pelléas et Mélisande (1892) de Maurice Maeterlinck si Jardin de l'infante (1908) de Albert Samain. Schwabe a trait in Franta pentru tot restul vietii si a murit in Avon, Seine-et-Marne in 1926.
Doua stiluri distincte se recunosc in arta sa.Inainte de 1900, picturile lui Schwabe au fost mai mult individuale si experimentale, prezentand idealismul  simbolistilor; in mod conventional,  scenele alegorice din natura au devenit mai proeminente in lucrarile sale de mai tarziu. Imaginea femeii a fost foarte importanta, representand uneori moartea si suferinta, alteori,  creativitatea si conduita. Prima sa sotie a fost modelul pentru ingeri si Fecioara, iar "Death" din The Death of the Grave-Digger (1895) ii seamana mult. Moartea unui prieten apropiat in 1894, cand Schwabe avea 28 de ani, i-a stimulat interesul in reprezentarea mortii.
Schwabe a creat o litografie color  pentru  Salon de la Rose+Croix in 1892, prima din sase expozitii  organizeate de Joséphin Péladan care au demonstrat tendintele  rosicruciane ale smbolismului francez. Afisul lui Schwabe  pictat  in tonuri de albastru reprezinta un ritula de initiere —trei femei care urca catre salvarea spirituala—este un exemplu de arta Rosicruciana.
/Carlos Schwabe (21 iulie 1866 – 1926), pictor si grafician simbolist


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...