vineri, 17 mai 2013

Guy Rose - Spring on the Riviera

Guy Rose - Spring on the Riviera
Guy Orlando Rose - Blossoms and Wallflowers

Guy Orlando Rose - Giverny Willows

Guy Orlando Rose - Springtime in Normandy

Guy Rose - Morning Mist(also known as Late Spring)

Guy Rose - Spring

Guy Orlando Rose (3 martie 1867 – 17 noiembrie 1925) a fost un pictor impresionist american de la sfaristul sec.al XIX-lea, inceputul sec. al XX-lea. Guy Orlando Rose s-a nascut pe3 martie 1867 in San Gabriel, California. A fost al saptelea copil a lui Leonard John Rose si al Amandei Jones Rose. Tatal lui a fost un distins senator de California. Si-au crescut copiii intro ferma si podgorie mare din sudul Californiei— San Gabriel Valley. In 1876, tanarul Guy Rose a fost impuscat accidental in fata in timpul unei excursii de vanatoare impreuna cu fratii lui. In perioada recuperaraii, a inceput sa schiteze si sa picteze in acuarela si ulei. A absolvit liceul din Los Angeles in 1884 si s-a mutat in San Francisco unde si-a inceput pregatirea in arta la   Scoala de Desen din California. 
In 12 septembrie 1888, Rose s-a inscris la Academie Julian din Paris si a studiat cu Benjamin-Constant, Jules Lefebvre, Lucien Doucet si Jean-Paul Laurens. In 1888-89 a castigat o bursa la Academie Delacluse. I-a cunoscut pe Frank Vincent si Frederick Melville la Academie Julian -- Frank Vincent si Guy Rose au ramas prieteni pe viata. Rose a locuit in New York, insa a ales sa se reintoarca in Franta in 1899, iar impreuna cu sotia lui Ethel Rose au cumparat o casuta la Giverny. In 1900 a locuit in Paris si si-a petrecut iarna  in Briska, Algeria unde a pictat cateva tablouri. Din 1904 pana in 1912 au trait in Giverny, iar in lucrarile lui din acea perioada se observa influenta maestrului Claude Monet, care a devenit prietenul si mentorul lui.
In 1913-1914, sotii Rose si-au petrecut vara si au deschis o scoala de desen in aer liber la Narragansett, Rhode Island. Suferind de efectele otravirii cu plumb, Rose si sotia lui s-au mutat definitiv in Los Angeles, California in 1914. In Los Angeles, Guy Rose a predat si a avut functia de director al Stickney Memorial School of Art din Pasadena. In 1921 a suferit un accident vascular cerebral in urma caruia a ramas paralizat. Guy Rose a murit in Pasadena, California pe 17 noiembrie 1925.
Guy Rose (3 martie 1867 – 17 noiembrie 1925), pictor impresionist american

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...