sâmbătă, 18 mai 2013

Helen Allingham - A Garden in Spring

Helen Allingham - A Garden in Spring
Helen Allingham - A Bukinghamshire House at Penstreet

Helen Allingham - At the cottage gate

Helen Allingham - Bluebells
Helen Allingham - 
Helen Allingham - 
Helen Allingham - 
Helen Allingham - 
Helen Allingham - Cottage at Chiddingfold
Helen Allingham - A cottage near Crewkerne
Helen Allingham - Cow Parsley and Bluebells
Helen Allingham - Freshwater Cottage
Helen Allingham - Tig Bridge
Helen Allingham - Walled garden in springtime

Helen Allingham - By the Cottage Gate - Blossom Time

Helen Allingham - Cottage at Chiddingfold

Helen Allingham - Cottage, Freshwater, Isle of Wight

Helen Allingham - Crab Apple Tree Hampstead Heath

Helen Allingham - In the kitchen garden, Farringford

Helen Allingham - Spring copse, Witley, Surrey

Helen Allingham - The Cuckoo

Helen Allingham - The apple tree seat


Helen Allingham(născută Helen Mary Elizabeth Paterson) (26 septembrie 1848 – 28 septembrie 1926) a fost o  pictorita si ilustratoare din epoca victoriana. Helen Mary Elizabeth Paterson s-a nascut la Swadlincote in Derbyshire, Anglia, fiica unui medic, cea mai mare dintre cei sapte copii. Familia s-a mutat la Altrincham in Cheshire cand ea era de un an. In 1862, la varsta de 13 ani, fata a  trecut printro mare suferinta dupa ce tatal si sora ei de trei ani, Isabel au murit de difterie, dupa care familia a trebuit sa se mute la Birmingham unde matusile lui Helen i-au ajutat sa se intretina.
Helen a aratat ca are talent in arta inca de la o varsta frageda, desenand inspirata de bunica materna Sarah Smith Herford si matusa Laura Herford, ambele artiste realizate. Initial a studiat arta timp de trei ani la Birmingham School of Design (fondata in 1843), apoi din 1867 s-a inscris la "Female School of Art", o sectie care a devenit Royal College of Art din Londra.
In timp ce studia la Royal College, Allingham a lucrat ca ilustrator, în cele din urmă decizand sa renunte la studiile sale in favoarea unei cariere full-time in arta. A pictat pentru carti de copii si adulti, precum si pentru publicatii.
Pe 22 august 1874 s-a maritat cu William Allingham, un poet irlandez si editor la Fraser's Magazine, care avea aproape de doua ori varsta ei. Dupa casatorie a renuntat la ilustratii si a trecut la pictura in acuarela.
In 1881 family s-a mutat din Chelsea la Witley in Surrey. Helen a inceput sa picteze peisaje frumoase de la tara si, in special, pitorestile ferme si colibe din Surrey si Sussex pentru care a devenit faimoasa. Pe langa peisaje, ea a pictat cateva portrete, inclusiv unul al lui Thomas Carlyle. Ea a devenit prima femeie care a fost admisa ca membru deplin in Royal Watercolour Society.
Helen Allingham (26 septembrie 1848 – 28 septembrie 1926), pictorita si ilustratoare din epoca vict

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...