vineri, 24 mai 2013

Henri Lebasque - Children with spring flowers

Henri Lebasque - Children with spring flowers
Henri Lebasque - Spring Landscape

Henri Lebasque - The garden in spring
Henri Lebasque - Conversation in the Park-1898

Henri Lebasque - Girl in an Orchard

Henri Lebasque - Le jardin vu de la fenetre

Henri Lebasque - The Artist's Garden at Canet

Henri Lebasque - The Harvesters

Henri Lebasque - Cannes in Spring


Henri Lebasque (1865–1937) s-a nascut la Champigné (Maine-et-Loire). Lucrarile lui se afla in importante muzee frantuzesti, in Angers, Geneva (Petit Palais), Lille (Musée des Beaux-Arts), Nantes si Paris (Musée d’Orsay). Lebasque a murit la Cannet, Alpes Maritimes in 1937.
Si-a inceput educatia la Ecole des Beaux-Arts d’Angers, iar   in 1886 s-a mutat la Paris. Acolo, Lebasque a inceput sa studieze sub indrumarea lui Léon Bonnat si l-a asistat pe Ferdinand Humbert la picturile murale de la Panthéon. In acea perioada, Lebasque i-a cunoscut pe Camille Pissarro si Auguste Renoir, care ulterior au avut un mare impact asupra lucrarilor sale.

Viziunea lui Lebasque a fost colorata de contactul cu tinerii pictori, mai ales Edouard Vuillard si Pierre Bonnard, fondatorii grupului Nabis, Intimistii care sustineau calmul si linistea subiectelor domestice. De la prima intalnire cu Georges Seurat si Paul Signac, Lebasque a invatat semnificatia teoriei culorii care accentua folosirea culorilor complementare in umbre.
Lebasque a fost un membru fondator al Salon d'Automne in 1903 impreuna cu prietenul sau Henri Matisse. Doi ani mai tarziu, in grupul de artisti care au expus acolo s-au aflat Georges Rouault, André Derain, Edouard Vuillard si Matisse. Lebasque s-a imprietenit si cu artistii Gustave Rouault, Raoul Dufy, Louis Valtat si Henri Manguin.


Henri Lebasque (1865–1937), pictor francez (1)
Henri Lebasque (1865–1937), pictor francez (2)
Henri Lebasque (1865–1937), pictor francez (3)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...