marți, 11 iunie 2013

Koloman Moser - Blühendes Bäumchen

Koloman Moser - Blühendes Bäumchen

Koloman Moser - Garten mit Springbrunnen

Koloman Moser - Blühender Kastanienbaum - ca1912

Koloman Moser - Kastanienblüten
Koloman Moser (30 martie 1868-18 octombrie 1918), artist austriac, a avut o influenta deosebita asupra artei grafice a secolului XX, fiind unul dintre cei mai importanti membri ai miscarii vieneze Secessionsstil, o parte a Art Nouveau. Moser a realizat un numar impresionant de lucrari in numeroase domenii: ilustratii pentru carti, timbre, viniete, lucrari de moda, vitralii, portelan si ceramica, sticla, argintarie, bijuterii, mobilier, pentru a nu le numi decat pe cele mai importante. A urmat cursurile de la Wiener Akademie si Kunstgewerbeschule, unde a si predat din 1899. 
Modelele sale in arhitectura, mobilier, bijuterii, grafica si tapiserii au definit in buna masura stilul epocii. Moser s-a bazat pe liniile clare si repetitive ale artei si arhitecturii elene si romane, ca o reactie fata de decadenta baroca, ce domina atunci Viena. In 1903, Moser si colegul sau Josef Hoffmann au fondat Wiener Werkstatte, unde s-au realizat numeroase obiecte de uz casnic, atat practice cat si decorative : sticla, argintarie, textile.
In 1901-1902 Moser a publicat un volum intitulat "Die Quelle" (Sursa) cu modele grafice elegante pentru tapiserii, materiale textile si tapet. In 1905, impreuna cu grupul Klimt, se desparte de Secessionsstil.
sursa
Koloman Moser (30 martie 1868-18 octombrie 1918), artist austriac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...