duminică, 23 iunie 2013

Myles Birket Foster - Picking up Lilac


Myles Birket Foster - Picking up Lilac
Myles Birket Foster - Spring time
Myles Birket Foster - Springtime.
Myles Birket Foster - Barking, springtime
Myles Birket Foster - Snowdrops
Myles Birket Foster - Springtime 
Myles Birket Foster - Children gathering primroses

Myles Birket Foster(4 februarie 1825 – 27 martie 1899) a fost un ilustrator, acuarelist si gravor englez din perioada victoriana.
Foster s-a nascut in North Shields, Anglia intro familie de Quakeri, insa s-au mutat in sudul Londrei in 1830, unde tatal sau a fondat M. B. Foster & sons - o  companie de imbuteliere a berii.A facut scoala la Hitchin, Hertfordshire si dupa absolvire a intrat initial in afacerea tatalui sau. Insa, remarcand talentul lui in arta, tatal lui i-a asigurat ucenicia curemarcabilul gravor in lemn, Ebenezer Landells, unde a lucrat la ilustratii pentru revistele Punch si Illustrated London News.
Birket Foster a calatorit foarte mult, pictand peisaje rurale din Scotia, valea Rinului, lacuri din Elvetia si din Italia, in special Venetia. In 1863 s-a mutat la Witley, langa Godalming din Surrey unde avea construita o casa ("The Hill"). Fiind prieten cu Edward Burne-Jones si William Morris, a avut casa decorata si mobilata in stil contemporn, cu gresie si picturi  de la Burne-Jones and Morris' firm, Morris and Company. In acelasi an a publicat un volum de “English Landscapes,” cu un text deTom Taylor.
S-a imbolnavit in 1893 si a plecat la Weybridge. A continuat sa picteze, insa a murit in 27 martie 1899.
Myles Birket Foster (4 februarie 1825 – 27 martie 1899), ilustrator, acuarelist si gravor englez

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...