marți, 3 iunie 2014

Mikhail Larionov - Acacias In Spring

Mikhail Larionov - Acacias In Spring
Mikhail Larionov - Lilac bush in bloom, 1905.
Mikhail Larionov - Apple tree in blossom

Mikhail Larionov - Apple-tree After Rain
Mikhail Larionov - Spring Garden (Spring Landscape)

Mikhail Larionov - Lilac, Two Bouquets
Mikhail Larionov - Spring

Mihail Larionov(ru.: Михаил Фёдорович Ларионов, 3 iunie 1881, Tiraspol, Imperiul Rus - 10 mai 1964, Fontenay-aux-Roses, Franţa) a fost un pictor avangardist rus.
S-a născut la Tiraspol. În 1898 a intrat la Scoala de Pictură, Sculptură şi Arhitectură de la Moscova condusă de Isaac Levitan şi Valentin Serov. El a fost suspendat de trei ori pentru perspectivele sale radicale. În 1900 sa întâlnit cu Natalia Sergeevna Goncharova cu care a avut o relaţie de-a lungul întregii vieţi.
Din 1902 stilul său a fost Impresionismul. După o vizită la Paris, în 1906 a trecut la Post-impresionism şi apoi la stilul Neo-primitiv, care derivă parţial din pictura cu semne rusă. În 1908 el a organizat expoziţia Golden Fleece la Moscova, care a inclus tablouri ale unor artişti internaţionali de avangardă, precum Henri Matisse, André Derain, Georges Braque, Paul Gauguin şi Van Gogh. Alt grup pe care l-a prezentat publicului: Vladimir Tatlin, Marc Chagall şi Kazimir Malevici.
În 1913 el a creat Raionism roşu, care a fost prima creaţie de artă aproape abstractă din Rusia. În 1915 el a părăsit Rusia şi a lucrat la Paris în teatru şi în balet cu Serghei Diaghilev, proprietarul companiei Ballets Russes.
Mikhail Larionov( 3 iunie 1881 - 10 mai 1964), pictor avangardist rus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...