vineri, 3 iulie 2015

Francis Coates Jones (1857 – 1932), pictor si ilustrator american

Francis Coates Jones - Young Woman in the Garden
Francis Coates Jones - Good Friends
Francis Coates Jones - Sewing in the Garden
Francis Coates Jones - The Gentle Angler
Francis Coates Jones - The Trout Pool
Francis Coates Jones - Mother and Daughters Playing
Francis Coates Jones - Mother and Child Reading
Francis Coates Jones - Tea Leaves

Francis Coates Jones (1857 – 1932)a fost un pictor american care s-a nascut in Baltimore in 1857. Francis Jones a pictat figuri si s-a specializat in scene de compozitie in interioare decorate opulent cu mobilier si accesorii elaborate. Stilul lui a fost influentat intro oarecare masura de impresionism.
Jones si-a aratat interesul in arta cand l-a vizitat pe Edwin Austine Abbey in 1876. A calatorit cu fratele lui, pictorul peisagist H. Bolton Jones, si a petrecut un an in colonia de artisti din Pont-Aven, Brittany cu artisti ca Thomas Hovenden si Robert Wylie.
In toamna lui 1877, Jones a plecat din Pont- Aven la Paris, unde s-a inscris la Ecole des Beaux-Arts si a lucrat in clasa de arta antica sub indrumarea lui Henri Lehmann. A ramas in strainatate timp de cinci ani si a facut calatorii pentru schite in Italia, Elvetia si Franta.
In iarna din 1879 pana in 1880, Jones a plecat in Londra unde a lucrat pentru Military panorama. Reeintors in Franta, si-a continuat studiile sub indrumarea lui William Adolphe Bouguereau si Jules Joseph Lefebvre, si s-a inscris intro clasa speciala la Ecole des Beaux-Arts.
Ca ilustrator, Jones a executat cateva vederi ale unor cladiri istorice din Washington pentru Scribner(octombrie 1893). Incepand cu anul 1895, el a lucrat ca pictor mural. De asemenea, el a predat la National Academy of Design si si-a petrecut verile pictand in muntii Berkshire Mountains din South Egremont, Mass.
Francis Coates Jones (1857 – 1932), pictor si ilustrator american

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...