joi, 10 mai 2018

Nikolay Makovsky (10 mai 1841 - 18 octombrie 1886), pictor rus

Nikolay Makovsky - Feeding Turkeys
Nikolay Makovsky - Apiary
Nikolay Makovsky - Farm Yard

Nikolay Makovsky - Rest At Harvest
Nikolay Makovsky - Church of the St. John the Baptist in the village of Kolomenskoe-Dyakovo
Nikolay Makovsky - Tower

Nikolay Makovsky - View From Embankment Of The Moskva River

Nikolay Makovsky - Zamoskvorechie
Nikolay Makovsky - A Water-Mill
Nikolay Makovsky - Cairo

Nikolay Makovsky - Cairo

Nikolay Makovsky - Cairo
Nikolay Makovsky - Street In Cairo

Nikolay Makovsky - Terrace In Cairo

Nikolay Yegorovich Makovsky (in rusa: Никола́й Его́рович Мако́вский; 10 mai 1841, Moscova - 18 octombrie 1886, Saint Petersburg) a fost un pictor rus; unul dintre cei patru gemeni artisti, fratii lui Konstantin si Vladimir si sora lor Alexandra. Tatal lui a fost contabil, insa si artist amator, un mare colectionar de arta si unul dintre fondatorii Scolii de Pictura, Sculptura si Arhitectura din Moscova. A primit primele lectii la Scoala de Arhitectura a Palatului din Moscova si a urmat cursurile de la Academia Imperiala de Arte din 1859 pana in 1866. In 1865, el a fost premiat cu medalia de argint pentru lucrarea dintro bisericuta de piatra cu 150 enoriasi. La absolvire a primit titul de "Artist Liber", care i-a conferit dreptul de a lucra la proiecte de constructii.
Curand dupa aceea, a devenit asistentul arhitectului la Ministerul Curtii Imperiale, insa a renuntat la pozitia sa de acolo pentru a se dedica in totalitate picturii. In 1870 a devenit unul dintre membrii cartei "Asociatiei Expozitiilor Itinerante de Arta" (Peredvizhniki), insa nu a participat niciodate pe deplin decat in 1875. In 1872, afost desemnat "Artist de gradul doi" al Academiei.
Din 1873 pana in 1874, el si fratele lui Konstantin au calatorit in Egipt, apoi a calatorit foarte mult prin Rusia si Ucraina. Ulterior a petrecut cateva luni in colonia rusa de arta din Paris, unde a lucrat cu Alexey Bogolyubov. Din acel moment, majoritatea lucrarilor lui au fost expuse in expozitii itinerante.
Nikolay Makovsky (10 mai 1841 - 18 octombrie 1886), pictor rus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...