joi, 11 iulie 2013

Walter Crane - Almond Blossom and Swallow


Walter Crane - Ensigns of Spring
Walter Crane - Almond Blossom and Swallow
Walter Crane - A Herald of Spring

Walter Crane - Cherry Ripe

Walter Crane - Daffodil Tile
Walter Crane - illustration from The Story of Greece by Mary Macgregor
Walter Crane - La Primavera 1883


Walter Crane - The Earth and Spring
Walter Crane - The Coming of May
Walter Crane - The Triumph of Spring

Walter Crane(15 august 1845–14 martie 1915) a fost un pictor si ilustrator de carti englez.  Este considerat cel mai prolific si influent creator de carti de copii din generatia lui.
Walter Crane s-a născut în Liverpool pe 15 august 1845, al doilea fiu a lui Thomas Crane, un pictor portretist si miniaturist. A fost un adept al noii miscari in arta si a inceput sa studieze si sa aprecieze stilul  Fratiei pre-rafaelita, de asemenea a fost un student sarguincios al renumitului artist si critic John Ruskin.Ca gravor in lemn a avut oportunitatea sa studieze artistii contemporani a caror   opera a trecut prin mainile lui, lucrarile pre-rafaelitilor Dante Gabriel Rossetti si John Everett Millais, precum si ilustratiile pentru "Alice in Wonderland" ale  lui Sir John Tenniel si Frederick Sandys.Un element important in dezvoltarea talentului sau a fost studierea stampelor japoneze. La inceputul anilor 1880, initial sub influenta lui Morris, Crane a fost strans asociat cu miscarea socialista. A facut la fel de mult ca si Morris pentru a aduce arta in viata de zi cu zi a tuturor claselor sociale. Cu acest obiectiv in vedere el a pus un accent deosebit pe designul pentru textile si wallpaper, precum si pe decorarea casei; insa si-a folosit arta si pentru avansarea directa a cauzei   socialiste. pentru o lunga perioada de timp a desenat pentru organizatiile socialiste, Justice, The Commonweal si The Clarion.
Cu toate ca nu era un anarhist, Crane a contribuit la cateva publicatii libertare, inclusiv Liberty Press si Freedom Press.
Walter Crane a murit pe 14 martie 1915 in spitalul Horsham, West Sussex. Trupul lui a fost incinerat la Golders Green Crematorium, unde a si ramas cenusa lui.
Picturi de Walter Crane
Walter Crane (15 august 1845–14 martie 1915), pictor si ilustrator de carti englez

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...